Triangle Junction

Back to Top

Triangle Junction

Location Brooklyn, New York
Project Scope
260,000 SF
Studios
Design Services
Client
Triangle Equities

Located along Flatbush Avenue, The Junction is a 260,000 square foot retail center on three levels serviced by a 500-car parking deck. The project provides a mix of small community-based retailers at the pedestrian friendly street level and large regional and national chains on upper levels. A dramatic glazed atrium fronting Brooklyn’s main shopping artery provides access and visibility to upper floors.

Glass pylons provide signature signage beacons for the project and retailers. Conceptually and visually the project mediates between a dense urban district and surrounding low-rise residential communities. The Junction spans the Long Island Railroad, a heavily used commuter rail corridor serving the eastern suburbs and New York City Transit subway lines.

Awards

  • 2009, Building Brooklyn Award, a program recognizing projects that “enrich Brooklyn’s neighborhoods and economy”